7 arsyet që tregojnë pse është e vështirë të kontrollohet ankthi nga koronavirusi

Koronavirusi po shkakton ankth tek njerëzit në mbarë botën.

Covid-19 ka arritur një nivel shumë të lartë sa që Organizata Botërore për Shëndetësinë këshilloi që të mos shikojmë shumë lajme dhe informata në lidhje me këtë virus sepse po shkakton shqetësime mendore gjë që mund të ndikojë shumë keq tek njerëzit.

Pasiguri mendore

Duke marr parasysh panikun e shkaktuar, kjo gjendje mund të shkaktojë pasiguri mendore, kjo nga frika e vdekjes. E vetmja arsye që njerëzit janë duke shkaktuar panik nga ky virus është frika nga vdekja. Kjo është një pasiguri mendore e cila po shkakton ankth.

Mosnjohje

Sepse koronairusi erdhi nga asgjëkund, koronavirusi po shkakton edhe një “ndarje” në familje, duke u kujdesur që të mos shpërndahet virusi në familje, anëtarët kanë një kujdes më të veçantë duke mos qëndruar në mënyrë shumë të afërt me njëri tjetrin, e që në Angli puthja është e ndaluar.

Dështimet në udhëheqje

Kontribimi në ankth është duke hutuar deklarimet nga shtetet. Presidenti Trump tha muajin e kaluar që secili që tani nëse ka nevojë për një test, le ta bëjë atë.

Gabime ekspertësh

Teksa njerëzit mund të keqkuptojnë çka politikanët thonë, në hapa të munguar ekspertët tregojnë se sa vazhdon të rritet ankthi. Kur kjo ndodh në një nivel të lartë është edhe më alarmuese.

Përtej kontrollit

Njerëzit nuk e dinë nëse shkollat e fëmijëve të tyre do të mbyllen, apo puna e tyre do të ndalet, nëse plani për një udhëtim të caktuar do të dështojë, edhe nëse i gjithë qyteti do të bllokohet. Disa nga ankthet vijnë nga kjo gjendje e mos kontrollit. Ndjenja që na thotë që nuk kemi asgjë për të bërë na shton ankthin edhe më shumë.

Personale dhe rreziku i komunitetit

Truri nuk është shumë i mirë që të ndajë rreziqet nga ai i përgjithshëm me atë personal. Italia është e mbyllur e tëra, duke mbyllur shkollat dhe vendet publike. Dhe kjo tregon që Covid-19 është një rrezik i përgjithshëm në shëndetin publik.

Ankthi jo-mjekësor

Në Shtete e Bashkuara të Amerikës ankthi po ndikon shumë keq në shëndetin e popullsisë. Thuhet se 48% e popullsisë nuk janë në gjendje që të përballen me gjendjen aktuale.