BBC jep lajmin, kryeministri kanadez dyshohet se është prekur nga koronavirusi

Kryeministri Kanadez, Justin Trudeau dyshohet se është prekur nga koronavirusi. BBC raporton se ai është izoluar në lidhje me frikën e këtij virusi

Gruaja e Trudeau, Sophie Gregoire-Trudeau, filloi të tregojë simptoma të buta të sëmundjes, pas një fejese të folur në Mbretërinë e Bashkuar.

“Kryeministri do ta kalojë ditën në konferencë, thirrje telefonike dhe takime virtuale nga shtëpia, duke përfshirë të folurit me udhëheqësit e tjerë botërorë dhe të bashkohet me diskutimin e veçantë të komitetit të kabinetit Covid-19”, tha zyra e tij.

Ndërsa, Trudeau ishte planifikuar të zhvillonte takime gjatë dy ditëve të ardhshme në Otava me kryeministrat e krahinës dhe liderët e Kombeve të Para, mirëpo ato janë anuluar.

Vlen të theksohet se aktualisht janë rreth 103 raste të konfirmuara të koronavirusit në Kanada.