Evropianët shijojnë fundjavën me diell, pas lehtësimit të masave (FOTO)

ALIMOS, GREECE - MAY 16:Beachgoers enjoy the sun and sea at public beach during the official reopening of beaches to the public on May 16, 2020 in Varkiza, Greece. Greece allowed the reopening of organised beaches after easing of measures against the spread of the coronavirus disease (COVID-19)with strict social distancing measures that would affect private beaches all over Greece, where shade umbrellas must be planted at least 4 meters (13 feet) apart, and a maximum 40 Beachgoers will be allowed in every 1,000 square meters (11,000 square feet) of beach. (Photo by Milos Bicanski/Getty Images)

Pamjet në shumë shtete të Evropës kanë shfaqur njerëzit duke shijuar diellin në parqe dhe plazhe gjatë fundjavës, pasi kufizimet e koronavirusit nisën të lehtësohen.

Në Francë, njerëzit u ulën përpara Kullës së Eifelit dhe u mblodhën në bar në pyllin e Vincennes në fundjavën e parë pasi masat e bllokadës u liruan më 11 maj.

Në Gjermani, një grup njerëzish u bashkuan me një klasë joga në Tempelhofer Feld të Berlinit në fundjavën e parë kur njerëzit u lejuan të mblidheshin në grupe prej tetë personash për të ushtruar sporte, sipas Getty Images.

Në Greqi, njerëzit u mblodhën në plazhet publike pasi shumë sish u rihapën.

Masat për distancimin shoqëror kërkuan që të gjitha çadrat së paku 4 metra larg, dhe maksimum 40 leje për plazhistë të lejuar në çdo 1.000 metra katrorë të plazhit, raporton CNN.

Në Mbretërinë e Bashkuar, radhët e makinave mund të shiheshin të parkuara pranë vendevetë bukurive natyrore pasi njerëzve u lejohej të kalonin më shumë kohë jashtë.

ALIMOS, GREECE – MAY 16