Gazetari: Karantina tashmë nuk ka asnjë vlerë, duhet shfuqizuar

Qindra-mijëra shqiptarë kanë vërshuar në fundjavë në parqet e shëtitoret e qyteteve shqiptare.

Masat kanë qenë minimale, orari është shkelur, po ashtu edhe mbajtja e distancës dhe përdorimi i mjeteve mbrojtëse thuajse ka qenë inekzistent.

Për gazetarin Mentor Kikia, karantina tashmë nuk ka asnjë vlerë.

“Nuk e di nëse ia vlejti shkencërisht për të luftuar virusin, por tani karantinimi ka rënë si masë.

Në fundjavë të gjithë dynden rrugëve e shesheve. Nëse nuk del burri, del gruaja në turmë, dhe nëse infekltohet ajo, e “ha” edhe burri në shtëpi, dhe po kështu edhe e anasjellta”, shkruan ndër të tjera Kikia.

“Nuk besoj (ende) se i gjithë ky makth që po heq njerëzimi është një plan shoqërishë sekrete për të ndryshuar botën. As plan i “Masonëve” për të rrëzuar Donlad Trumpin. As plan i Bill Gates për të seleksionuar njerëzimin. As plan korruptiv i OBSH-se në bashkëpunim me Kinën.

Por besoj se pas kësaj që ne bëjmë në fundjavë, është budallallëku më i madh të mbyllemi gjatë javës në shtëpi, apo të kofizojmë veprimet tona.

Jo, karantinimi nuk ka më ansjë kuptim!

Nuk e di nëse ia vlejti shkencërisht për të luftuar virusin, por tani karantinimi ka rënë si masë. Në fundjavë të gjithë dynden rrugëve e shesheve. Nëse nuk del burri, del gruaja në turmë, dhe nëse infekltohet ajo, e “ha” edhe burri në shtëpi, dhe po kështu edhe e anasjellta.

Ata që kishin liridaljen, mbushën bulevardet plot, sheshet plot, lulishtet plot. Të tjerë, që i përkasin oligarkisë shoqërore, vërshuan në bregdet, meqë policia nuk i ndalon.

Jo, as gjendja e emergjencës, as gjendja e jashtëzakonshme, as karantina e asgjë tjetër nuk kanë më asnjë vlerë “mjeksore”.

Mbyllja e metejshme nuk është më një masë parandaluese, por një eksperiment social.

Fotot jane te dites sotme, ne qytete te ndryshme”.