Gjenerali gjerman ushtarëve serb: Për 30 minuta duhet ta lëshoni Kosovën, ky është një urdhër (VIDEO)

Më 12 qershor të vitit 1999, kur trupat e KFOR-it po përgatiteshin të hynin në Kosovë, pas arritjes së Rusëve në aeroportin e Prishtinës, kishte diskutime nëse KFOR-i do të hynte nga Shqipëria apo nga Maqedonia.

Një moment kur gjenerali gjerman ishte takuar me disa ushtarë serbë, ai ju jep ultimatum të largohen për gjysmë ore nga Kosova.

“Duhet të shkoni për 30 minuta, dhe ora tani është 11”, thotë gjenerali Xhekson.

Pas një diskutimi prej disa minutash, ku serbët kundërshtojnë largimin, Xhekson kthehet dhe me bindje të plotë i thotë serbit: I keni vetëm edhe 28 minuta kohë.