Historia e Ligës se Kampionëve – klubet që triumfuan ndër vite në këtë kompeticion

Liga e Kampionëve është kompeticioni më prestizgjioz i futbollit për klube i organizuar nga UEFA.

Deri në vitin 1992, Liga e Kampionëve quhej ‘Kupa Evropiane’ dhe ishte konceptuar asisoj ku të drejtë pjesëmarrje kishin vetëm skuadrat që kishin dalë kampione kombëtare dhe funksiononte me sistemin ‘nokdaun’

Kurse në vitin 1992 organizatori ndërmori një vrag ndryshimesh, ku në kuadër të saj u përfshi edhe emërtimi i saj.

Kjo ligë emërtmin aktual e mori në vtin 1992, ku krahas kësaj u shtua edhe faza e grupeve, duke ua mundësuar pjesmarrjen edhe skuadrave që s’kishin dalë kampione në shtetin përkatës.

Fitues të Kupës janë 22 klube, ku 12 prej të cilave e kanë fituar atë më shumë se një herë. Real Madrid është klubi më i suksesshëm në historinë e këtij kompeticioni, pasi ka fituar atë 13 herë.

Keto jane klubet që ndër vite kanë qenë triumfuese në këtë kompeticion.