Këto dy shtete po e menaxhojn më së miri krizën e koronavirusit, sipas ekspertëve

Ku mbrohen njerëzit më mirë nga koronavirusi? Sipas një renditje të re, Gjermania aktualisht është vendi i dytë më i sigurt në botë gjatë krizës së koronavirusit.

Në gjithë botën njerëzit kanë frikë për shëndetin e tyre dhe përballen me shqetësime masive financiare dhe trazira, pasi pandemia e koronavirusit shkakton shkatërrim.

Sipas një renditje nga London Deep Knowledge Group (DKG), Gjermania aktualisht është vendi më i sigurt dhe më i qëndrueshëm në Evropë – dhe vendi i dytë më i sigurt në botë.

Vetëm Izraeli, i cili aktualisht është në vendin e parë të renditjes, po e menaxhon më mirë krizën, sipas DKG, raportuar nga revista gjermane Spiegel.

Që nga mëngjesi sot ka më shumë se 130,000 raste të konfirmuara të koronavirusit në Gjermani, sipas shifrave të Universitetit Johns Hopkins.

Nga gjithsej, rreth 64.300 njerëz kanë raportuar veten se janë shëruar plotësisht nga virusi, ndërsa më shumë se 3,100 njerëz kanë v’dekur.

Në renditje, Gjermania shënon veçanërisht mirë në aspektin e qeverisë për menaxhimin e krizave. Në këtë fushë përqendrimi është se si funksionojnë stafi i krizës dhe mobilizimi i ndihmës së shpejtë.

Pas Gjermanisë, Zvicra (renditet numri 11) dhe Austria (renditet numri 12) kanë menaxhimin më të suksesshëm të krizave në Evropë.

Në një renditje prej mbi njëqind vendeve, për të cilat studiuesi ende po punon ende, SHBA është në vendin e 70-të në listë. Ndërkohë, Koreja e Jugut, Australia dhe Kina në mesin e 10 vendeve më të mira në botë, menjëherë pas Izraelit dhe Gjermanisë.

“Në krahasim me vendet e tjera, Gjermania aktualisht ka renditjen më të mirë të sigurisë dhe stabilitetit në Evropë dhe është gjithashtu një nga vendet kryesore në të gjithë botën për sa i përket menaxhimit të krizave,” tha eksperti i të dhënave Dimitry Kaminsky, themeluesi i DKG.

Grupi i DKG përdor burime të të dhënave publike si Organizata Botërore e Shëndetit dhe Universitetit Johns Hopkins, përcjell albinfo.ch.