Lojtarët nuk do të lejohen të festojnë së bashku shënimin e golave

Futbolli i Ligës Premier mund të ketë një ndjenjë shumë ndryshe deri në një vit pas rikthimit, pasi thuhet që festimet e ekipit mund të ndalohen për një kohë të caktuar.

Nëse futbolli do të kthehet, do të jetë shumë ndryshe pasi ata nuk do të kenë tifozë në stadium dhe askush nuk e di se sa do të zgjasë, por do të ketë edhe ndryshime tjera.

Sipas mediumit The Telegraph, lojtarët nuk do të lejohen të festojnë së bashku shënimit e golave, ndërsa gjithashtu nuk do të lejohen të këmbejnë fanellat pas ndeshjeve.

Kjo nuk është e tëra pasi Liga Premier nuk do të lejojë lojtarët të ndajnë shishet me ujë, siç është praktika e zakonshme për të kursyer kohë, apo edhe për të pështyrë në fushë, dhe mund të zgjasë deri në 12 muaj.

Është e panjohur se cili do të jetë ndëshkimi për thyerjen e ndonjë prej rregullave, por praktikat janë lloji i gjërave që ka shumë të ngjarë të jetë përhapja e koronavirusit midis lojtarëve.

Pështymja do të jetë një çështje madhore veçanërisht dhe madje do të ndalohet në terren dhe mos-respektimi ka të ngjarë të çojë në një karton të verdhë ose potencialisht më shumë.

Kryeministri Boris Johnson pritet të adresojë kufizimet e reja të bllokimit sot (e enjte), më 7 maj, ndërsa cdo vendim do të hyjë në fuqi nga e hëna