Momenti kur banorët e një qyteti, ndalojn me vetura uljen e aeroplanit të dyshuar me virus

Autoritetet spanjolle kishin nisur në Ekuador një aeroplan për të marrë qindra spanjollë nga zona e frikshme ku është përhapur koronavirusi.

Flutirimi që kishte nisur nga Iberia për në Guayaquil, ka dështuar pasi që dhjetëra makina u futën në pistë për të pamundësuar zbritjen e aeroplanit.

Ky veprim është bërë nga këshilli i qytetit të Guayaquill të cilët kanë thyer normën shtetërore, vetëm për të parandaluar uljen.

Aterimi i aeroplanit ka dështuar dhe është zhvendosur për në Quito.