Paralajmërohen klubet e Premierligës: Bllokoni shitjen e Newcastle

BeIN Sports me bazë në Katar u ka shkruar të gjitha klubeve të Premierligës, dhe kryeshefit ekzekutiv të ligës, dhe u bëri thirrje atyre që të bllokojnë shitjen prej 300 milionë funte të Newcastle United tek Fondi i Investimeve Publike të Arabisë Saudite.

beIN, partneri më i madh i transmetimit të jashtëm të ligës, ka paralajmëruar kundër përfshirjes së Arabisë Saudite në piraterinë e TV për shkak të mosmarrëveshjeve të tyre kundër kanalit piratik, beoutQ, i cili transmeton ilegalisht ndeshjet.

Një letër dërguar klubeve të Premierligës, sipas Times, nga kompania që paguan 500 milionë funte për tre vjet për klubet, thotë:

“Rreziku për të lejuar blerjen e një interesi kontrollues ose material në një klub kryesor të Premierligës nga ajo që është në të vërtetë qeveria e Arabisë Saudite, nuk mund të injorohet duke pasur parasysh veprimet e kaluara të vendit dhe veprimet e paligjshme të vazhdueshme dhe ndikimin e tyre të drejtpërdrejtë në interesat tregtare të Premierligës, klubet e saj anëtare, partnerët e tij të transmetimit dhe futbollin në përgjithësi”.

“Si një partner i gjatë dhe investitor i madh në Premierligë, ju bëjmë thirrje që të merrni me kujdes të gjitha implikimet e kësaj blerje”.

Sipas ligës korrikun e kaluar ata kishin biseduar me nëntë firma juridike në Arabinë Saudite në lidhje me një ankesë për të drejtën e autorit kundër beoutQ dhe ishin refuzuar.

Arabia Saudite dhe Katari janë të përfshirë në një mosmarrëveshje politike që ka vazhduar për tre vitet e fundit.