Gjermani: Konsumatorët refuzojnë maskat, përleshen me policinë (Video)

Bartja e detyrueshme e maskave mbrojtëse u përshkallëzua në një konflikt midis dy burrave dhe policisë në një dyqan në qytetin gjerman Troisdorf.

Stafi i dyqanit paralajmëroi dy burrat të shtunën që të vendosnin maska në fytyrat e tyre, të cilat ata nuk pranuan, kështu që policia duhej të ndërhynte.

Pas mbërritjes së dy oficerëve të policisë, 35-vjeçari vendosi të ndiqte masën dhe të vendosë një maskë, por burri tjetër, një 38-vjeçar, nuk pranoi. Ai gjithashtu ofendoi oficerët e policisë dhe nuk pranoi të largohej.

Policia vendosi të merrte të dhënat e tij personale, ndaj të cilave ai reagoi shumë dhunshëm.

“Unë jam një qenie njerëzore sovrane, nuk kam nevojë për ndonjë dokument personal”, tha ai.

Një burrë dhe një oficer policie më pas filluan të shtyjnë njëri-tjetrin, i cili më pas u përshkallëzua.

Të dy policët u p’lagosën rëndë gjatë përleshjes dhe aktualisht nuk janë në gjendje të kryejnë detyrën e tyre.

Një hetim policor po zhvillohet për shkak të aspektit të mundshëm politik të sulmit ndaj oficerëve të policisë.

“Ne nuk mund të përjashtojmë që aksioni të ketë një sfond politik,” tha zëdhënësi i policisë Frank Piontek.