Shkencëtari: Mbylljet e plota janë të gabuara, vetëm të moshuarit dhe ata me shëndet të dobët duhet mbrojtur

Johan Giseke, shkencëtari i parë kryesor në Qendrën Evropiane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve dhe këshilltar i Drejtorit të Përgjithshëm të OBSH-së Johann Gisecke, beson se mbylljet e plota për shkak të koronavirusit janë të gabuara dhe se ne duhet të mbrojmë vetëm të moshuarit dhe të dobëtit, dhe kjo do të çojë në një tufë imuniteti.

Sipas Giseke, politika e bllokimit e ndjekur nga shumë vende evropiane nuk bazohet në prova.

Ai thotë edhe pse Suedia nuk u izolua, rezultatet përfundimisht do të jenë të ngjashme me vendet tjera qe u izoluan.

“Koronavirusi është një sëmundje e butë dhe e ngjashme me gripin, dhe njerëzit kanë frikë se sëmundja është e re. Numri aktual i v’dekjeve të virusit është 0,1 përqind”, tha Giseke.