Shqiptari pushton ballinat e gazetave gjermane

Alush Hoxhaj, nga fshati Vlashnje i komunës së Prizrenit i cili jeton e punon në qytetin Degerloch , në afërsi të Stuttgart-it në Gjermani pronar i lokalit me artikuj ushqimorë, është bërë lajm në të shumë gazeta të shtetit gjerman për humanizmin dhe kontributin e dhënë në kohë të pandemisë në qytetin ku jeton dhe vepron.

Ai i ka shërbyer klientët edhe jashtë orarit të punës pandërprerë, pa kursyer asgje nga vetja që të kenë furnizime dhe të ndihen rehat konsumatoret e tij, duke ju dërguar konsumatorëve edhe nëpër shtëpia mallrat e porositura.

Ai është vlerësuar lart nga konsumatorët dhe nga drejtuesit e qytetit Degerloch.Në çdo rast, Alush Hoxhaj është aktiv.

Ai ngrihet herët në mëngjes, shkon në tregtinë me shumicë dhe merr mallin e nevojshëm për dyqanin, por edhe atë çfarë kërkojnë klientët.

Ai vepron ngjashëm edhe gjatë kohës së pushimit të drekës si dhe pas punës. “Unë bëj gjithçka kur dikush telefonon”, thotë ai. Klientët e tij dinë ta vlerësojnë atë. “Ata janë të lumtur”, thotë 47-vjeçari nga Kosova, “Për shkak të koronavirusit ata thonë:

E bukur që të kemi këtu ”, shkruan “Stuttgarter zeitung”.