Sjelljet që po i marrin në qafë shqiptarët (VIDEO)

Në Evropë distancim fizik nga njëri – tjetri dhe të gjithë me maska, për të frenuar përhapjen e virusit.

Tashmë le të shohim disa sjellje të zakonshme të qytetarëve shqiptarë.
Shtrëngime duarsh. Përqafime. Lëvizje në grup. Masivisht pa maska.

“ Zakonet e shqiptarëve duket të jenë më të forta sesa këshillat e mjekeve për distancimin social. Në kohën e pandemisë kjo mospërfillje mund përkthehet në një sjellje të papërgjegjshëm kundrejt vetës dhe njerëzve rrotull”.

Afeksionet janë të rrezikshme në një kohë pandemie, por kjo nuk vlen për shqiptarët që vijojnë të sillen në mënyrë indiferente ndaj situatës.

Edhe një prekje e shkujdesur mund të përhapë virusin e jo më puthje e përqafime, që në vazhdën e zakonit apo mallit, mund të jetë një gabim fatal për jetën e kujtdo.

Ndërgjegjja personale apo kolektive për të zbatuar disa rregulla mungon thuajse totalisht në një kohë kur numri i personave që marrin trajtim mjekesor është një shqetesim real.