Të shëruarit nga koronavirusi do të marrin certifikata

BOSTON - 4/15/2020: Boston Medical Center patient Candace Samayoa holds two thumbs after receiving a Certificate of Achievement after recovering from the coronavirus. Samayoa had been admitted to BMC three weeks prior after testing positive for COVID-19. BMC has been hit hard by the coronavirus, reporting cases at the highest rate so far among major hospitals in the area, according to data tracked by the Globe. (Erin Clark/Globe Staff)

Qeveria e Kilit ka deklaruar se do të shkojë përpara me planin për certifikimin e njerëzve që janë shëruar nga koronaviusi.

Më pas ky dokument do t’i japë mundësinë njerëzit që të kthehen në punë. Deklaratën e bëri ministri i Shëndetësisë Paula Dauza.

Megjithatë Organizata Botërore e Shëndetësisë ka deklaruar se nuk ka prova që njerëzit që e kanë kaluar koronavirusin të jenë imunë dhe të mos infektohen më.

Sipas OBSH-së certifikatat mund të rrisin vetëbesimin e gabuar dhe të ndihmojnë që të shpërndahet sëmundja.

“Aktualisht nuk ka asnjë provë që njerëzit që shërohen nga virusi dhe kanë antitrupa të mbrohen nga një infektim i dytë” deklaroi OBSh.