Trump propozon një paketë prej 850 miliardë $ për të stabilizuar ekonominë e SHBA-së

WASHINGTON, DC - FEBRUARY 7: (AFP OUT) U.S. President Donald Trump speaks as he meets with county sheriffs during a listening session in the Roosevelt Room of the White House on February 7, 2017 in Washington, DC. The Trump administration will return to court Tuesday to argue it has broad authority over national security and to demand reinstatement of a travel ban on seven Muslim-majority countries that stranded refugees and triggered protests. (Photo by Andrew Harrer - Pool/Getty Images)

Administrata Trump do të kërkojë në Kongres një paketë prej 850 miliardë dollarësh, e cila do të shpërbejë për të stimuluar dhe stabilizuar ekonominë, e cila është goditur si pasojë e përhapjes së pandemisë së koronavirusit.

Sipas “NY Times”, rreth 50 miliardë dollarë, do të harxhohen duke qenë se do të ulen taksat për bizneset dhe individët, ndërsa 50 miliardë dollarë të tjerë do të shërbejnë për të ndihmuar industrinë e aviacionit, që është goditur keqas, për shkak të anulimit të fluturimeve.

Gjithashtu do të përfitojnë edhe bizneset e vogla , si edhe punonjësit.

Ditën e djeshme, në një konferencë shtypi, presidenti i SHBA-së njoftoi se do të shpenzohen 50 miliardë dollarë, në një partneritet me kompanitë private, për të ndihmuar sistemin shëndetësor të përballojë krizën.